Egyéb

Születés Hete Debrecen 2017

Június 12-18. között idén  a Víztorony Nagyerdő ad otthont a rendezvénynek. Számos érdekes előadás várható idén a szülés-születés témájában. Részletes Programok a alábbi blogon http://szuleteshete-debrecen.blogspot.hu/p/program-2017.html

Én idén először leszek kinn és próbálok meg egy kis kikapcsolódást és szépséget vinni kismamák, anyukák vagy az épp arra sétálók életébe. Imádom, hogy a henna csak egy része az egésznek … a lényeg a nyugodt hangulat.

Szeretnéd megünnepelni a gyönyörű növekvő pocakod? Vagy talán egy kicsit bizonytalannak érzed magad azzal kapcsolatban, hogy milyen változások történnek a szervezeteben a terhesség alatt? Akárhogy is, a henna alkalmazása egy csodálatos módja lehet,  hogy erősödjön a  a bizalmad, érzelmi kapcsolatod más nőkkel, vagy a dúláddal (ha úgy döntöttél, hogy részt vegyen a szülésnél), és segít, hogy úgy érezd, szép vagy nagyobb méretben is!

A test hennával való díszítése szülés előtt vagy szülés után egy bevett gyakorlat számos kultúrában egész Dél-Ázsiában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. A terhesség biológiai és társadalmi szempontból jelentős idő egy nő életében, a henna alkalmazása több célt szolgál, általában a terhesség vége felé a női barátok és az anyai családtagok készítik. Ezek gyakran ugyanazon nők, akik részt vesznek a születésnél, és támogatják az anyát, ha a baba megszületik. A henna alkalmazása gyakran része más rituálénak, amelynek célja, hogy biztosítsák a védelem és a „jól-létet” az anyának és gyermekének. A szülést követő időszakban a henna és a kísérő rítus együtt egy eszköz ahhoz, hogy az új anya pihenjen, és érezze a rokonok támogatását. Mivel alkalmazása időigényes lehet, az új anyának ülni kell,  és hagynia, hogy mások végezzék a házimunkát. 😀 Miután Ő ül és pihen, az így nyert energiáját az újszülöttre és a kialakítandó kötődésre szentelheti. A nyugalom időszaka észrevétlenül meghosszabbítható,  arra ösztönöz, hogy az anya ne folytassa a szokásos feladatai, amíg a henna tetoválás lekopik a kezéről / lábáról, ne „rontsa el a szépséget”. Érdekes megjegyezni, hogy azokban a régiókban, ahol a hennának hagyománya van, alacsony a szülés utáni depresszió.

Szépül, és becsüld meg a tested, amikor kitágul a prenatális időszakban, és ismét összehúzódik a szülést követő időszakban. A henna segít, hogy a pozitív önkép alakuljon ki a változásról ezekben az időkben. Sajnos, a mi kultúránk gyakran ösztönöz bennünket arra, hogy ezeket a változásokat negatív fényben tüntessük fel, mivel a hangsúlyt a vékony alak elérésére , és minél gyorsabb visszaváltozására helyezi. A munkámban szeretem azt, hogy arra ösztönzi a várandós nőket és kismamákat, hogy támadják meg ezeket a szépség ideálok és érezzék jól magukat a csodálatos fizikai testükben.

Holnap találkozunk 14:30-kor a Víztoronyban, ismerkedhettek velem és a levendulaillatú hennámmal.

Közben Pocakkoncert lesz a Trio Harmony előadásában. Közreműködnek: Majorosné Tóth Eleonóra-fuvola, Nagyné Katócz Zsuzsanna-hegedű, Tornyainé Halmi Ágnes-cselló.

 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük