Egyéb

A Mars belép a Bakba

Kezdjük egy kicsit korábbról. A Plútó az árnyékokat fénybe hozza. A tabuk határait- vagy a kontrollt – átlépi. A titkok kiderülnek. Felbukkan az igazság. Eközben a Szaturnusz az igazságossággal foglalkozik – a Karma, az örök törvény, amely szerint minden tettnek következményei vannak. Mindkét bolygó mögött ugyanaz az archetipikus mező van, amit Baknak nevezünk. Többek között a Bak jelenti a dolgok meglévő rendjét.
A Plútónak a Bakban (2008 -2023) egy olyan aspektusát láthattuk eddig, amely a konzervativizmus sötét oldala – és ez alatt nem csak a politikai filozófiát értem… Szerintem, a meglévő alapokat adó „konzervatív” társadalomszerkezet az, amit a „Konzervatívok” mindig igyekeznek megőrizni. Beszélhetnénk a társadalmi osztályokról, a nemzeti határokról, a patriarchátusról, a jelenlegi gazdasági rendszerekről, a nemi meghatározásokról, a szexizmusról, a rasszizmusról, a családi struktúrákról és így tovább… Ez az egész a társadalmi adottságok „palacsintája”.

A Szaturnusz a Bakban (2020-ig) egy másik nagy dolog. Az igazságosság – és az integritás újbóli meghatározása – a szíve. Most adjuk hozzá a Marsot a keverékhez.  A szenvedély, a harag és az intenzitás adja meg a lendületet a történésekhez, így előfordulhat, hogy egyszerre dobjuk ki az összes szabálykönyvet, attól függően, hogy mennyire vagyunk szenvedélyesek, haragosak vagy impulzívak.

Pozitívan hozzá állva, itt az idő néhány merész kreativitásnak az összes régi dinoszauruszhoz képest. Negatívan nézve, az elakadt dühünk és haragunk romboló erői – vagy a gátlásaink, amelyek korábban korlátoztak bennünket-
minden erkölcsi határtól mentesülni fognak. A Marsnak a Bakba lépése és a rövid utazása, úgy gondolom, hogy egy olyan jelentős pillanat egy evolúciós folyamatban, amikor újra kell definiálnia a férfi és női szerepeket, az agresszió és harmónia szükségességét. Valószínűleg olyan „főcímeket” fog előidézni, amelyek tükrözik ezeket az alapvető feszültségeket, jól vagy rosszul. Azt hiszem, véget ért annak az ideje, hogy a férfiak természetesen azonosulnak a Marssal és a nők a Vénusszal. Egészséges volt, hosszú ideig. De már nem.

Amikor a szteroid hullámokon szörfözünk,  akkor el kell kerülni, hogy a szenvedély és a düh elcsábítson. Ez a Mars  sötét oldala, és erőteljes szívást fejt ki. Amikor igazságosan felháborodtunk,  nehéz nem kinevezni magunkat bírónak vagy zsűrinek. Pár tipp, hogy hogyan kezeljük a marsikus hullámokat:

  •  Férfiaknak: Próbálj aktívan igényt tartani a vénuszi energiáidra. Vásárolj virágokat puszta kedvtelésből. Főzz gyertyafényes vacsorát. Kérj segítséget. Írj verset. Kérd ki más emberek véleményét. Mondd meg barátaidnak, hogy szereted őket. Legyen elég bátorságod ahhoz, hogy valaki más legyél. Cseréld le az alsógatyádat. Változtass!
  • Nőknek: Segíteni tudsz bárkinek, ha aktiválod a Mars energiáid. Csinálj bármit, ami fizikai aktivitással jár. Izzadj. Úgy menj ki az utcára , mint ahogy valójában kinézel. Mondd el pontosan, hogy mit akarsz. Legyél elég bátor ahhoz, hogy tiszteletben tartod a függetlenségedet, még akkor is,  ha valaki törődik veled. Kezdeményezz szexet.

Hé, ez egy kezdet! Hajrá!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük