Egyéb

Jupiter a Nyilasba lép

A Jupiter most a Nyilasban van, és 2019. december 2-ig ott is marad. Mivel a Jupiter „szabályozza” ezt a jegyet – és ő a híres Nagy Szerencse bolygója – az asztrológusok körében az a tendencia figyelhető meg, hogy ez egy olyan csodálatos dolog, mintha mindannyian számíthatnánk rá, hogy megnyerjük a lottóötöst, ránk talál az igaz szerelem vagy feltaláljuk a fogyás csodaszerét.

Ne ijedj meg, nem fogom az ellenkezőjét írni! 😀

De ez a nagy Jupiter „esemény” lehetőséget biztosít számunkra, hogy mélyebben elgondolkodjunk azon, hogy mit is jelent az – különösen a Jupiternél – hogy egy planéta a „saját jegyében jár”.

Amikor egy bolygó áthalad a saját jegyén, amit ural, nem lesz „jobb”; csak erősebbé válik. A jó vagy rossz az attól függ, mint mindig, hogy hogyan használja ezt az energiát. Ebben az uralkodási helyzetben ez olyan, mintha egy macheta-val irtanánk a bozótot. Ha élével próbáljuk kaszabolni, akkor haladhatunk, ha a lapjával simogatjuk, bizony, nem sokra fogunk jutni. Most a bozót „fekvése” és az erőfeszítéseink iránya egymáshoz igazodik. A Jupiter azt mondja: „Szerencsésnek érzem magam.” A Nyilas válaszol: „Én is.”

Minden bolygó, minden jegy, minden ház, minden szó az asztrológia szókincsében – mindegyikük egyszerűen egy energiaforma. Mindegyiknek van magasabb célja és sötét oldala is. Amikor egy bolygó saját jegyében tartózkodik, az érme mindkét oldala megnő. A Jupiter kulcsszavai a  bizalom, az önmagunkba vetett hit és az életbe vetett hit – ezek szép joviális tulajdonságok. Nélkülük az életnek nincs értelme és elszürkülne. Gondolj bele: mennyi hitet vesz igénybe egy új munka keresése, új városba költözés, egy házasságkötés?  Hihetnénk azt is, hogy mezítláb átkelhetünk a sivatagon vagy pucéran átússzuk az óceánt. De ez nem tűnik túl jó ötletnek. Ez is Jupiter.

Szóval mit hozhat nekünk ez az állás? Talán megteszünk egy merész lépést, ami végül meghozza a befektetett munka eredményét VAGY valami nagyon nagy hülyeséget csinálunk.

Mi a megoldás, amikor a Jupiter a Nyilasban jár? Használjuk a józan paraszti eszünket. (Bár jobb szó lenne a bölcsesség…) Egyszer az életben tudjuk már, mi a jó nekünk, és annak megfelelően cselekedjünk. A probléma az, hogy automatikusan el hisszük, hogy MÁSOK tudják, hogy mi a jó nekünk. Decemberig mindenkit megérinthet a „nem mind arany, ami fénylik” érzés, bár jó esély van arra, hogy az élet egyes területein,- ahol a Jupiter áthalad a születési képletedben- megkapod, amit akarsz. De győződj meg róla, hogy a kívánságod BÖLCS.

Mindenki számára a Nyilas Jupiter egy kétélű kard: mozgasd ügyesen, ügyelve rá, hogy ne elégedj meg túl kevéssel, de figyelj rá, hogy ne legyél gőgös, túlzó, felfújt hólyag. A lényeg az egyensúlyon van. Alázatosan hallgasd meg, hogy mit súg a LELKED, legyen ő az egód tanácsadója. A következő év során meg kell ragadni a lehetőségeket. Lássuk ezeket a lehetőségeket!

A születési ábránk segítségével tudhatjuk azt, hogy melyik életterületen várhatjuk a szerencsét:

 • Életed azon részében, ahol szükséges, hogy vakmerő légy, merj mozdulni, merd kérni, amire szükséged van.
 • Ott, ahol valószínűleg túl kevésnek érezted magad vagy alulbecsülted magad.
 • Ott, ahol készen állsz arra, hogy új szintre lépj az önmegvalósításban.
 • Ott, ahol igazán szükséged van rá és megérdemled a győzelmet.

Nézzük az életterületeket, ahol ideje van, hogy „szerencsésnek érezd magad”, azaz hol tranzitál a Jupiter?

 • 1.ház: Legyen ragyogó a megjelenésed, higgy önmagadban, viselkedj bátran, akár vakmerően. Merész, ambiciózus terveket szőhetsz. „Az erő veled van!”
 • 2.ház: Pénzszag van a levegőben! Kérdezd meg! Nézz utána. Ez a tranzit egyenesen megy a bankszámládra. A pénzen túl itt az ideje, hogy az erőforrásaidat vedd számba, melyek támogatják az álmaidat.   Ahhoz, hogy tovább haladj az életbe, milyen tehetségeket és készségeket kell megszerezned? Milyen új eszközök van szükséged? Milyen szövetségesekre? Ha keresed őket, meg is fogod találni őket.
 • 3.ház: Beszélj! Nyomja valami a lelkedet, amit fontos kimondanod. Ne szégyenlősködj! Ne engedd, hogy bárki megfélemlítsen a phd. fokozatával vagy a fölényes stílusával! Magabiztosan és lelkesen fejezd ki magad és a hangod hallható lesz.
 • IV.ház: Nézd át a gyökereidet és a családi fészket! Lehet, hogy az otthonodra ráfér egy frissítés. Talán a családod – a jelenlegi vagy a lelki családod – egy kiaknázatlan forrása az örömnek, hitnek és boldogságnak. Szükséged van egy kis „csend” időre magadban vagy velük, vagy mindkettő.
 • 5.ház: Szükséged van egy adag játékosságra, örömre és kreatív időre. Vásárolj játékot vagy kirándulj, sportolj. Szükséged van egy mélyebb indokra, hogy miért élsz? Keresd meg – az ajándék ott van az orrod előtt! Ne hagyd, hogy a régi démonok – kötelesség és felelősség – becsapjanak.
 • 6.ház: Munka és hétköznapok. Lehet törni a fejedet: – Hogyan lehetne kellemesebbé tenni? Milyen új eszköz vagy körülmény könnyíthetné meg a dolgodat? Kérdezd meg magadtól, hogy miért nehezebb a dolgod, mint amennyire szükséges? Majd bátran keress megoldásokat, a költségekkel ne foglalkozz.
 • VII.ház: Lépj kapcsolatba azokkal az emberekkel, akiket szeretsz és kérd meg arra őket, amire szükségét érzed. Minden kapcsolatod javulhat – és ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi helyzet „rossz”, csak azt, hogy eljött az ideje egy nagy áttörésnek és egy továbblépésre. Mindössze annyit kell tenned, hogy légy elég bátor ahhoz, hogy észrevedd a lehetőségeket a beszélésekben.
 • 8.ház: Ne légy szemérmes akkor, amikor kifejezed a szexuális igényeidet, vágyaidat és étvágyadat. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy, ez egy felkészülési időszak a halálodra, mint spirituálisan, mint gyakorlatiasan. Ez nem azt jelenti, hogy „meg fogsz halni”, csak azt, hogy a szerencse most támogatnak az élet elsődleges valóságának tudatos felfogásában: hogy véget ér. Írj vagy nézd át a végrendeletedet.
 • 9.ház: Porold le a hátizsákod és útleveled! Itt az ideje, hogy elindulj el egy úton, ahol még sohasem jártál, megnézz olyan helyeket, amiket még nem láttál. Itt a lehetőség, hogy lesöpörd a pókhálót magadról. Mélyen tudod, hogy unod a kiszámítható rutint, és másra vágysz. Nem kell, hogy így legyen. Indulj!
 • X.ház: Készen állsz arra, hogy új pozíciót tölts be a társadalomban. Lépj fel a színpadra és foglald el! Készen állsz, és szükségük van rád. Próbálj meg nem csak a karrieredre gondolni, ahol várható előléptetés, hanem az egész társadalomra.
 • 11.ház: Gyárts hosszú távú terveket, olyanokat, amik jobbak, erősebbek és bölcsebbek, mint egy-két évvel ezelőttiek. Változtass stratégiát, keress hozzá szövetségeseket, olyanokat, akik ugyanabba az irányba tartanak, mint te. Keresd meg őket, ott vannak, segíthettek egymásnak.
 • 12.ház: A „legbölcsebb kívánság”, amit most kívánhatsz, némi csendes, szemlélődő, töprengő idő. Egy nagy tapasztalati ciklus végére értél. Mi a következő lépés? A bölcsesség kezdete abban rejlik, hogy felismerjük, hogy nincs több ötletünk! Ahhoz, hogy meghalljuk az angyalok énekét, nagyon-nagyon csendben kell lenni!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük