Egyéb

Csend Tábor

A hétvégén négy napos Weight Flow Contact és Csend elvonuláson voltam a Három Kincs Völgye, A Teljes Valóság Taoista Egyesület tanyáján. Zajos tavaszon vagyunk túl, sok munka, digitális oktatás, digitális tanulás és egy államvizsga. Úgy éreztem, szükségem van a csendre, hogy újra halljam a belső hangom és a karantén mellékhatásaként jelentkező emberi kapcsolataim minőségét is tisztába tegyem.

A weigt flowról pár gondolat a megalkotójától, Goda Gábortól:

A “weight” vagyis “súly” kifejezés elsősorban a testre, a jelen fizikai valóságunkra utal, ugyanakkor a test és a Föld kapcsolatára. Ez a gravitáció. Súlyunk azért van, mert a Földön élünk. A “súly” tehát azt jelenti, hogy itt élünk a Földön a testünkben, és ez jelen valóságunk egyik igen jelentős pillére.

A “flow” vagyis az “áramlás” a mozgásra, az élet folyamatára és megélésére vonatkozó minőség. “Flow” itt annyit jelent, hogy a folyamatos változásokkal és a természettel összhangban, zavaró gondolatainkat elcsendesítve irányt adjunk tetteinknek, és görcsök nélküli áramlásban, kellő tudatossággal, minden pillanatban jelen legyünk saját életünkben. A “flow” tehát a Jelenlét minősége a Most-ban.

A “contact” a kapcsolatokra utal. Mindannyian folyamatosan kapcsolódunk egymáshoz és ez az emberi élet, az emberiség egyik megkerülhetetlen sarokpontja. Három szinten foglalkozunk kapcsolatokkal: kapcsolat önmagunkkal, a kapcsolat valaki mással és kapcsolat a világgal.

Nem lesz könnyű. A csendes tapasztalás hosszan kitartott folyama által a megszokott szerepek lassan értelmüket vesztik és szertefoszlanak, a mechanikus, rutinszerű cselekvések elmaradnak,  ezáltal lehetőség nyílik, hogy találkozz önmagaddal.

Megtörtént. A természet közelsége, a légzőgyakorlatok, a három órás weight flows áramlások meghozták a csendet. Szeretném most ezt hosszan kitartani, így az elkövetkező 4 napban a táborban esténként megszületett haiku-kat és fotókat fogom megosztani veletek.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük