Henna

Saved from kurdashiian.tumblr.com

A henna a hiedelem szerint áldást, jó szerencsét, szépséget hoz viselőjének. A legtöbb és legbonyolultabb hennafestést a feleségek kapták szerte a világban, ezzel erősítve a rájuk szálló áldást.

A frissen elkészített hennapasztával festett minta éjszakára a bőrön marad. Másnap, a megszáradt henna eltávolítása után előtűnik a festett rajzolat, melynek tartóssága függ az alkalmazott hennapor minőségétől, frissességétől, a bőr típusától és attól, hogy mennyi ideig hagytuk a bőrön a hennapasztát.

A következő ünnepek szintén összefonódtak a hennafestéssel: Purim (zsidó farsang), Ramadán időszak vége az iszlámban, Diwali (A fény ünnepe a dzsainizmusban, hinduizmusban, szikhizmusban), Karwa Chauth (a házas nők hindi ünnepe), Pészah (zsidó húsvét), Perzsa újév, Mawliv (a próféta születése az iszlámban).

Lehetőséget kínálok, hogy mindenki kipróbálhassa a hennában rejtőző szépséget és nyugalmat. A Mehndi az egyik legrégebbi szépészeti rituálé és még mindig az emberek milliói élvezik az egész világon. Kézzel készítem a hennapasztát természetes alapanyagokból, semmilyen adalékanyag nincs benne. Igyekszem klasszikus mintákat alkalmazni, amelyek pozitív szimbólumokat tartalmaznak, úgymint szerelem, szerencse, jólét és termékenység. Figyelem a legújabb trendeket, nyitott vagyok az új, fúziós mintákra is.  A két kezemmel rajzolok hennatölcsér segítségével, nem használok sablont.

Aki szeretne velem szépülni, itt tájékozódhat tovább.